onsdag 23 januari 2008

En studieteknik

Jag har blivit pigg igen. Kanske är det Echinagards förtjänst? Hoppas jag kan gå till skolan i morgon. Vi har en ny lärare där på tisdagar. Han heter Anders och frågade oss hur vi ville lära oss saker. Kanske han undrade då hela klassen är dyslexiker?
Jag tyckte vi borde ha gymnasik då det är vetenskapligt bevisat att de som motionerar får betydligt bättre studieresultat än övriga. Så nu ska vi ha ett speciellt gympass för att få höger och vänster hjärnhalva att arbeta bättre och en promenad på det. Vår lärare Anders tyckte också att vi skulle använda oss av samma sätt som judarna lär sej Toran. Judarna är otroligt framgångsrika världen över och mycket tack vare hur dom lärde sej Toran. Alltså inte VAD dom läste utan HUR dom gjorde det.
Tydligen går det ut på att man jobbar i par. En ett år äldre än den andra. Då har den ene lite mer kunskap men dom ligger ganska lika i utvecklingen. Dom läser samma text var och får sedan filosofera över stycket. Efter det diskuterar dom sina tolkningar. Här har dom kanske något att lära av varandra. Det mest intressanta kommer sedan (speciellt om dom har olika syn) Då ska dom byta åsikter med varandra. Så han som tyckte "A" hade fel ska försöka tänka som honom och försvara hans sätt att tänka. Och vice versa. Det här är tydligen hemligheten i deras framgång. Dom lär sej empati och tänka som andra människor och dom lär sej diskutera framgångsrikt.

Inga kommentarer: